BlogRankers.com

bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 26 februari 2010

BACONINLINDAD KYCKLINGFILE med KLYFTPOTATIS och CITRONSÅS

Ja, då var det dags igen. Fler och fler hittar in här till bloggen och det tycker vi är jätteroligt. Vi har dock ännu inte fått en enda kommentar här i bloggen om vår mat, vem blir först? Ris eller ros? Alla åsikter kan nämnas. Önskar du stå på gästlistan månne? Nått kanske tynger ditt hjärta?

Den här gången var det Ann-Sofis tur att laga mat och jag kan ge er ett tips redan nu. Inhandla inte era matvaror när ni är vrålhungriga för då får man inte med sig maten hem och man tappar inspirationen eller så kommer man hem med mat som man inte hade planerat att köpa med sockerhalter som är hemskt ohälsosam. Men en fördel har det, ett och annat recept föds!

Den här veckan blev det :
BACONLINDAD KYCKLINGFILE MED KLYFTPOTATIS OCH CITRONSÅS
Svårighetsgrad: 2/5



Ingredienser 4 personer

4 kycklingfiléer
2 paket bacon
1 rund burk creme bonjour ost (olivsmak)
1 paket matlagningsgrädde
1/2 paket frysta örter
salt & peppar och vitlökskrydda

Dela kycklingfileerna och bred creme bonjour osten i mellan. Linda bacon runt kycklingfilen och lägg dem i en ugnsform. Blanda kryddorna och örterna med matlagningsgrädde och häll detta över kycklingfileen och låt dessa vara inne i 45 min i 225 grader.

Gör klyftpotatis enligt anvisning på paketet.

Citronsåsen är keldas färdiga sås som bara är att hälla i en kastrull och värma.


Efterrätt:
SIPPANS DUMLEKLADDKAKA
Svårighetsgrad 2/5



Du behöver en löstagbar form.

Ingredienser:
2 dl vetemjöl
3 dl socker
4 msk kakao
3 msk vaniljsocker
100 gr smält smör (ska inte vara varmt)
2 ägg
1 påse dumle mini bites


Smörj en löstagbar form och hälls sedan kosflingor i botten.
Rör samman vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Vispa ägg och socker med elvisp till smeten blir pösig, hälls sedan i mjölblandningen.
Tillsätt sedan smält smör och vispa samman till en jämn smet.
Häll ut halva smeten i botten på formen och lägg sedan dumlebitarna lite varstans, häll i resterande smet och grädda i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.

Servera med Mildas visp och lite frysta bär. Smarrigt värre!

Helt egna recept med upphovsrätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar