BlogRankers.com

bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 20 februari 2010

Currydoftande Köttfärssoppa och Äppelpaj

An apple a day keeps the doctor away! Ja, äpple är ju inte bara nyttigt utan även fantastiskt gott. Så varför inte hylla äpplet lite extra och basera veckans middagsbjudning på denna enkla men ack så goda frukt? En matig soppa och en lite rejälare efterrätt är inte alls att underskatta, särskilt inte när en av våra käraste frukter berikar med sin fräscha och syrliga smak!

Currydoftande Köttfärssoppa 4 personer
Svårighetsgrad: 2/5


400 g köttfärs
2 st gula lökar, finhackade
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 st stort syrligt äpple, skivat i tärningar
1 msk smör
4 tsk curry
ca 1 liter vatten
3 msk Touch Of Taste Kalvfond
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater med smak av basilika
2 msk citronsaft
1 burk creme fraiche
babyspenat
vitlöksbröd

Fräs den gula löken, vitlöken, äpplet och curryn i smöret i en lite större gryta eller kastrull(äpplet och löken ska dra åt sig rejält av currysmaken). Lägg därefter över den frästa löken och äpplet i en djup tallrik. I samma gryta; fräs köttfärsen och lägg därefter tillbaks lök och äpple i grytan.
Tillsätt sedan vatten, kalvfond, tomatpuré, krossade tomater och citronsaft. Låt soppan stå och puttra i cirka 15 minuter. Under den tiden passade vi på att slänga in ett par vitlöksbröd i ugnen som vi serverade till soppan. Innan servering; smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra curry. Häll upp i skålar och garnera med en klick creme fraiche och några blad babyspenat. Drycken för kvällen var alkoholfri, Ramlösa med smak av granatäpple!

Äppelpaj 4 personer
Svårighetsgrad: 1/5


3 stora syrliga äpplen
100 g margarin
1 dl socker
4 dl havregryn
2 tsk kanel (mald)
1 msk vaniljsocker
3 msk sirap
2 msk pressad citron


Smörj en form. Skala äpplena lite slarvigt och skiva ner i formen. Häll över citronsaften och strö över hälften av kanelen. Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, havregryn, sirap, vaniljsocker och resterande kanel. Bred över smeten ovanpå äppelskivorna. Grädda 20 minuter i ugnen på 225 grader. Servera med vaniljglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar