BlogRankers.com

bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 4 mars 2010

Superenkel bakpotatis med skinkröra

För första gången har veckans middagsbjudning ägt rum hos Walter och Louise i deras nya lägenhet, lite stökigt här och var fortfarande. Det tar sin lilla tid att komma i ordning, men flyttkartonger och lite oupplockade pinaler behöver inte innebära att man inte kan bjuda in goda vänner på en bit mat! Annsofi och Lars var så välkomna så, de hade dessutom med sig en liten gåva. Det tackade vi så hemskt mycket för och i gengäld bjöd vi på mat lagad med största omsorg!


Bakpotatis med Skinkröra 4 personer
Svårighetsgrad: 1/5

8 bakpotatisar (om de är lite mindre, annars 4 stora)
250 g keso
1 dl creme fraiche franska örter
3 msk bostongurka
100 g extra rökt skinka
Ett par färska persiljekvistar
Svartpeppar och Citronpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och borsta potatisarna noga. Skär ett kryss i varje potatis, lägg dem sedan på ett ugnsgaller. Potatisen ska sedan bakas i ugnen i cirka 50 minuter, eller tills de är lagom mjuka. Under tiden; strimla skinkan och hacka persiljan (spara en kvist för garnering om så önskas) Blanda ihop skinka, persilja, keso, creme fraiche och bostongurka. Smaka av röran med svartpeppar och citronpeppar och eventuellt lite salt. Garnera med persiljekvist!

Till potatisen och röran serverade vi en sallad och paprikakex med färskost som även den hade smak av paprika. Alltså lite extra tilltugg till denna rätt. Kaffe på maten blev det också, med några after eight till det. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara för att kvällen ska bli lyckad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar