BlogRankers.com

bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 19 december 2009

Fläskfilé och ris i form

Idag var det åter igen Louise och Walters tur att laga maten och fläskfilé stod på agendan.
Fläskfilé med ris och champinjonstuvning i form och en smaskig pannacotta som efterrätt, för att vara mer specifik!


Recept: 4a personer
(för en gångs skull jobbade inte Ann-Sofis partner och kunde deltaga på denna förnäma middagsbjudning)
Svårighetsgrad: 2/5

600 gr fläskfilé
2dl ris
2 konservburkar champinjonstuvning
1 gul lök
2 st tomater
ca 6 skivor bacon
500-700g riven ost

Skär upp fläskfilén och hacka sedan lök och skiva tomater.
Börja koka riset och stek fläskfilén, krydda med salt och peppar.
Lägg riset i bottnen på den smörjda formen lägg sedan fläskfilén över riset och täck med en bädd av tomatskivor.
Blanda löken och champinjonstuvningen och häll röran i formen. Blanda ut med grädde vid behov.
Lägg baconen över och täck sedan allt med riven ost.
Placera sedan formen i ugnen och gratinera i 275 grader tills osten fått färg.

Efterrätt, Pannacotta.
Denna rätt kräver förberedelse.
Louise gjorde denna desserten tidig morgon, då daggen fortfarande låg tung över gräsmattorna (skämt åsido, gräsmattorna är ju täckta av snö..).



Recept: 4 personer

Svårighetsgrad: 3/5

1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
4 dl bär (exempelvis hallon som vi hade)
2-3 tsk strösocker
1 lime
250 g hallon

Lägg gelatinbladet i kallt vatten, cirka 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön.Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt dem smälta under omrörning.
Häll upp blandningen i 4 portionsglas. Låt dem stå kallt i 4 timmar.
skär eventuellt bären i mindre bitar. Lägg dem i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
Mixa hallonen och passera dem genom en sil.
Garnera pannacottan med bären och servera med hallonpuré till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar