BlogRankers.com

bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 10 december 2009

JULMUSTMARINERAD KYCKLINGFILE

Denna Torsdag var det Ann-Sofis tur att laga mat och hon hade ingen inspiration what so ever så hon ringde sin mamma som tipsade om julmust och kyckling. Det ligger i tiden, sa mor då det nalkas jul, julmust pallas upp i rader matbutikerna och varför inte använda julmust i matlagningen istället för som dryck på julbordet?
Så fick det bli, julmustmarinerad kycklingfile med klyftpotatis,julmustsås och en vanlig enkel grönsallad.
Receptet fick bli en improvisation men som matkirurg måste man kunna komponera rätter på löpande band för att imponera på sina gäster vare sig det nalkas jul eller inte. Julmusten i sig ger inte julsmak som man annars kan tro.Denna rätt passar även mitt i sommaren om det skulle vara så att du mot förmodan har en flaska av julmust över vid denna tidpunkt. Påskmust skulle nog fungera likvärdigt då det antagligen är vise versa samma innehåll.

Recept 3 pers
Julmustmarinerad kycklingfile med julmustsås
Svårighetsgrad 2,5/5

3 kycklingfiléer marinerade i julmust
1 -2 dl julmust
1 burk creme fraiche
1 röd lök som garnering
salt och peppar
1 påse klyftpotatis

Låt kycklingfiléerna ligga i julmust ett par timmar, salta, peppra och stek sedan filéerna på låg värme i stekpanna samtidigt som du har klyftpotatisen i ugnen, häll mot slutet av stekningen i ca 1-2 dl julmust.
När kycklingfiléerna sedan är färdiga använder du julmustskyn från stekpannan som såsbas och blandar i creme fraichen och låter detta puttra en kort stund i en kastrull. Skär sedan rödlök och lägg den som garnering på kycklingfiléerna. Servera grönsalladen till och avnjut med ett gott vin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar