BlogRankers.com

bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 21 januari 2010

Räksnittar & Lasagne


Vi inledde kvällens matbjudning med fräscha räksnittar!
En enkel och aptitretande förrätt som passar till de flesta huvudrätter.

Svårighetsgrad: 1/5
Recept 3 personer:

4 ark tunnbröd
200 g skalade räkor
200 g philadelfiaost
2 msk majonnäs
1/2 tsk rivet citronskal
3 msk hackad rödlök
2 msk hackad dill
salt och peppar

Hacka räkorna till mindre bitar och blanda ihop med de övriga ingredienserna. Bred ut blandningen på tunnbröden och rulla dem sedan på längden. Skär snittar och låt stå i kylen innan servering.


Till snittarna dracks det god dryck ur finporslinet. Walter lyckades ännu en gång förstöra något ur Ann-Sofis sortiment, och denna gången var det då givetvis finporslinet som fick sätta livet till..


Sedan börjades arbetet med huvudrätten.
En lasagne som serverades med ruccolasallad.


Svårighetsgrad: 2/5
Recept 3 personer (stora portioner):

400 g nötfärs
2 st rödlökar
2 st vitlöksklyftor
1 paket krossade tomater (med smak av basilika)
2-3 tsk basilika
2-3 tsk timjan
3 st äggulor
500 g turkisk yoghurt
250 g riven ost
1 stor riven morot
10-12 lasagneplattor

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken och riv moroten. Fräs löken i några minuter och pressa därefter i vitlöken. Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt tomater, moroten och kryddor. Rör om och låt allt puttra i 5 minuter. Vispa samman äggulor,yoghurt och halva paketet ost. Varva köttfärs, lasagneplattor och yoghurtsås i en ugnssäker form.
Toppa med riven ost och krydda med oregano. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar