Den här veckan äter vi mexikanskt och låtsas att vi ligger på Cancuns strand med paraplydrinkar och smaskigt kryddiga enchiladas med Guacamole och Salsaröra.

Enchiladas
Recept 4 pers
Svårighetsgrad: BUSENKELT/5
24 tortillabröd
600 g nötfärs
1 taco kryddmix
2 gul lök
2 portioner kokt ris
riven ost
Gör så här: Koka riset i förväg. Stek färsen med gul lök och häll på kryddmixen. Blanda i det kokta riset och häll blandningen i tortillabrödet och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnform och häll över osten och gratinera i ugnen tills osten har smält. CA 5-10 min.
Guacamole sås:
1 paket gräddfil
2 advokado
1 halv pressad lime
3 vitlöksklyftor.
Använd stavmixer, ni som har en. Ni som läst tidigare blogginlägg vet ju att jag( Ann-Sofi) inte längre äger en fungerande stavmixer efter Walters soppincident.
Lars Salsa
4 hackade tomater
1 gul lök
Ett par hackade kvistar färsk koriander
Skvätt över lite olivolja
Om vill ha lite extra Mexico tema kan man använda en sombrerohatt och dricka en corona.
Kvällen avrundade vi med att titta på dokumentären om allas vår Eddie Meduza. En riktigt underhållande skildring av en musikprofet som bott i matkirurgernas trakter en gång i tiden. Vi avslutar blogginlägget med att dela med oss av ett mexikanskt ordspråk "Konversation är mat för själen!"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar