
Bakpotatis med Skinkröra 4 personer
Svårighetsgrad: 1/5
8 bakpotatisar (om de är lite mindre, annars 4 stora)
250 g keso
1 dl creme fraiche franska örter
3 msk bostongurka
100 g extra rökt skinka
Ett par färska persiljekvistar
Svartpeppar och Citronpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och borsta potatisarna noga. Skär ett kryss i varje potatis, lägg dem sedan på ett ugnsgaller. Potatisen ska sedan bakas i ugnen i cirka 50 minuter, eller tills de är lagom mjuka. Under tiden; strimla skinkan och hacka persiljan (spara en kvist för garnering om så önskas) Blanda ihop skinka, persilja, keso, creme fraiche och bostongurka. Smaka av röran med svartpeppar och citronpeppar och eventuellt lite salt. Garnera med persiljekvist!
Till potatisen och röran serverade vi en sallad och paprikakex med färskost som även den hade smak av paprika. Alltså lite extra tilltugg till denna rätt. Kaffe på maten blev det också, med några after eight till det. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara för att kvällen ska bli lyckad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar