Getost gratinerad toast med pinjenötter.
Svårighetsgrad: 0/5
Toastbröd
Honung (vi valde flytande honung)
Getost
Pinjenötter
Sätt ugnen på 200 grader och bred smörgåsarna. Skiva getosten och lägg på skivor efter behag. Över osten ska sedan honung och pinjenötter appliceras. Vi valde att även garnera med sicilerade limeskal. In i ugnen tills man tycker det ser klart ut. Sen är det bara att hälla upp ett glas vitt vin och avnjuta.
Efter förrätten var det givetvis dags för huvudrätten.

Laxlåda med kräftstjärtar och röd rom.
Svårighetsgrad: 1/5
Fullkornsris, Vi är lata och använder oss av boil in bag ris, så 2 påsar.
4 st Laxfiléer
2 dl Cremefraiche
1 burk Kräftstjärtar på burk (viktigt! spara kräftspadet, det ska också nyttjas)
1 burk Röd rom
1 dl Matlagningsgrädde
Senap (efter behag)
Vitpeppar, Curry och givetvis salt..
Babyspenat
Lägg laxfiléerna i en smord form, salta och krydda med vitpeppar. Sätt in formen i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Blanda ihop cremefraiche, 1/2 dl kräftspad, kräftstjärtarna, curry, röd rom, senap och matlagningsgrädde. När laxen varit inne i ugnen i 15 minuter häll då blandningen över laxen och låt sedan lax och blandning stå inne i ugnen i ytterligare 10 minuter. Servera med ris och dekorera med bladspenat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar