
Currydoftande Köttfärssoppa 4 personer
Svårighetsgrad: 2/5

400 g köttfärs
2 st gula lökar, finhackade
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 st stort syrligt äpple, skivat i tärningar
1 msk smör
4 tsk curry
ca 1 liter vatten
3 msk Touch Of Taste Kalvfond
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater med smak av basilika
2 msk citronsaft
1 burk creme fraiche
babyspenat
vitlöksbröd
Fräs den gula löken, vitlöken, äpplet och curryn i smöret i en lite större gryta eller kastrull(äpplet och löken ska dra åt sig rejält av currysmaken). Lägg därefter över den frästa löken och äpplet i en djup tallrik. I samma gryta; fräs köttfärsen och lägg därefter tillbaks lök och äpple i grytan.
Tillsätt sedan vatten, kalvfond, tomatpuré, krossade tomater och citronsaft. Låt soppan stå och puttra i cirka 15 minuter. Under den tiden passade vi på att slänga in ett par vitlöksbröd i ugnen som vi serverade till soppan. Innan servering; smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra curry. Häll upp i skålar och garnera med en klick creme fraiche och några blad babyspenat. Drycken för kvällen var alkoholfri, Ramlösa med smak av granatäpple!
Äppelpaj 4 personer
Svårighetsgrad: 1/5

3 stora syrliga äpplen
100 g margarin
1 dl socker
4 dl havregryn
2 tsk kanel (mald)
1 msk vaniljsocker
3 msk sirap
2 msk pressad citron
Smörj en form. Skala äpplena lite slarvigt och skiva ner i formen. Häll över citronsaften och strö över hälften av kanelen. Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, havregryn, sirap, vaniljsocker och resterande kanel. Bred över smeten ovanpå äppelskivorna. Grädda 20 minuter i ugnen på 225 grader. Servera med vaniljglass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar